STUDIO EXHIBIBILD

FOTOGRAF YVONNE RAMBRING

Landsvägen 21 i Alstad 040 - 611 91 90

R

BARN - TIPS & RÅD

 

 

 

 

portfolio    priser   bokning  kontakt & karta  startsida

 

 

 

Ålder?

 

 

 

 

 

Bilder på nyfödda blir fantastiskt fint, gärna i kombination med någon rekvisita för att framhäva litenheten. Liggande i en tvättbalja eller enbart en stickad babymössa på sig. Gå till fotografen så fort ni orkar! Några dagar gammal eller upp till några veckor gammal rekommenderar jag.

För att få fina bebisbilder när barnet är något äldre och orkar lite mer och orkar hålla ögonen öppna lite längre så rekommenderar jag att barnet är cirka 2 månader. Det blir exempelvis väldigt fina detaljbilder av fötter och händer.

Fina bilder också när föräldrarna håller barnen nära.

För att få mer variation i mer porträttbilder så tycker jag att barnet ska vara cirka ett år när vi fotograferar. Det går givetvis att fotografera underbara bilder innan dess, men du får mer minspel och lite mer actionfyllda bilder om barnet kan sitta och stå själv. 

 

Frisyr?

Behöver ditt barn fixa till håret så rekommenderar jag att ni inte bokar in frisör och fotografering på samma dag. Vänta hellre en vecka eller två efter klippningen så blir bilderna mer naturliga.

 

Kläder?

 

 

 

En del vill vara uppklädda medan andra vill vara med vardagliga, detta är naturligtvis en smaksak. Enfärgade eller randiga kläder i lite neutrala färger är ofta snyggt på bild. Men även några bilder med kläder i starka färger blir coolt.  I svartvita bilder blir svarta, vita eller mönstrade kläder bäst.

 

 

 

 

Jeanstyg blir ofta bra kombinerat med barfota eller ett par coola skor, oavsett svartvita eller färgbilder. Undvik kläder med markanta tryck. Tryck förvillar och drar uppmärksamheten från barnets ansikte. Det är inte alltid så lätt att veta vad som blir bra och mindre bra på bild så jag brukar göra så att vi pratar om det på telefon innan men framförallt att ni tar med er några olika klädombyten så tittar vi på det innan vi börjar att fotografera.

 

 

 

 

 

Leksaker & favoritsaker?

 

 

 

 

Oftast har barn något som de helst inte lämnar hemma... Det kan vara en älsklingsleksak, nalle, snuttefilt, mindre trampbil eller dylikt.  Ta med det som ni vill ha med på bild. Jag har lite saker i studion också naturligtvis men det är alltid roligare om det är barnets egna leksaker. Tänk bara på att ta inte med för många olika saker - då blir det ofta förvirring och barnet får svårt att fokusera. Färgglada blommor, ballonger, stora godisklubbor, bollar är rekvisita som också är roliga och kan ge lite action i bilder!

 

 

Mutmedel?

Det är ibland svårt för vuxna att agera naturligt framför kameran och likaså för barn. Barn är dock lättare att "muta" med godis, russin, kex, festis, banan eller liknande så ta gärna med något av detta om ni tror att det kan behövas!

 

 

 

Kontakta Exhibibild för mer information och bokning: yvonne@exhibibild.se  040 - 611 91 90 / 0708 - 76 14 76 

 

Du är besökare  Hit Counter sedan 16 januari 2009